Menu

Nuda się nie uda...

Menu

Restauracja Hotelu

Jesienna karta menu

Zawitała do nas piękna złocista jesień - lubimy ją za piękne widoki i urocze ciepłe chwile, gdy popijając rozgrzewającą kawę na tarasie wygrzewamy się leniwie w słońcu i ze smakiem zajadamy się pysznym ciastem czekoladowym z chili.

Ta sielska relaksująca atmosfera udziela się nam równiez w kuchni - wraz z nadejściem jesieni, szef kuchni Mariusz Zając, przygotował nowe rozgrzewające dania, bazując na tym co dla tej pory charakterystyczne - grzybach, jabłkach, dyni czy kaczce. W naszej kuchni pielęgnujemy kuchnię łączącą współczesne trendy kulinarne z wykwintną europejską tradycją, nie mniej ważne jest zdrowe odżywianie, dlatego istotny jest sposób przygotowywania potraw oraz ich składniki. Smakowitości doprawione ziołami i korzennymi przyprawami, kuszą niezwykłym zapachem i ciepłymi jesiennymi kolorami. Na pozór proste połączenia dają zaskakujący, bogaty smak. Dania są sycące, rozgrzewają i dodają energii, a radość wspólnego smakowania i delektwonia się pysznościami sprawia, że ta cudowna jesienna aura mogłaby tak trwać... no prawie bez końca.

Zapraszamy wszystkich do jesiennie odmienionej Restauracji w Hotel&SPA**** Czarny Groń.

Poznaj naszą jesienną kartę MENU!

Restauracja Hotel & SPA**** Czarny Groń czynna codziennie od 7:00 do 22:00.
Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolików pod numerem (33) 506-51-00 lub email recepcja@czarnygron.pl.

Zapraszamy na niezwykle aromatyczną jesienną ucztę dla podniebienia.

Wyjątkowe smaki

Niezwykle eleganckie wnętrza, potrawy skomponowane z fantazją i przygotowane z kunsztem mistrza kuchni - to właśnie czaka na Gości w Restauracji Czarny Groń.

Zapraszamy wszystkich miłośników elegancji na kulinarną podróż, podczas której będą mogli Państwo delektować się przysmakami kuchni polskiej oraz europejskiej.
Wśród przystawek na uwagę zasługują między innymi carpaccio z polędwicy wołowej z rucolą i płatkami parmezanuczy kolorowa tarta warzywna z wiosenną sałatką i pomidorową salsą. Amatorzy kuchni wegetariańskiej zasmakują w sałatce z młodym szpinakiem, gruszką, serem, niebieskim winogronem, orzechem włoskim i sosem miodowym.
Propozycja dań głównych to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dominuje tutaj perfekcyjnie przygotowana Saltimbocca alla Romana czyli roladki z cielęciny z szałwią i szynką dojrzewającą w towarzystwie młodych warzyw, a wielbiciele wołowiny z pewnością docenią smak steku z antrykotu argentyńskiego podanego z  masłem pietruszkowo–czosnkowym, serem pecorino i zestawem świeżych warzyw z sosem vinaigrette. Wszystkim, którzy cenią włoskie makarony, proponujemy czarne tagliatelle z krewetkami i szparagami lub penne na styl toskański z cielęciną w aromacie truflowym. Na ukoronowanie posiłku polecamy  torcik kawowy na sosie waniliowym lub klasyczne tiramisu z amaretto.

Szef kuchni

Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia.
/George Bernard Shaw/

Smak dań doskonale podkreślą pozycje z naszej karty win, przygotowanej specjalnie dla Restauracji Czarny Groń przez mistrza Polski sommelierów - Andrzeja Strzelczyk - lub inne szlachetne alkohole z naszej oferty.

Nasi cukiernicy z pasją tworzą wyśmienite ciasta i desery. Wśród nich między innymi czekoladowe "jajo pingwina" czy puszysty sernik. Doskonałą propozycją do deseru będzie wyborna kawa przygotowana przez wykwalifikowanego baristę lub napar herbaciany z kolekcji Dilmah Exceptional.

Z myślą o naszych najmłodszych Gościach przygotowaliśmy specjalnie dla nich menu, a także urządziliśmy niezwykły pokój zabaw.



Wykonanie PROFITROOM
© Czarny Groń

Zapisz się do naszego newslettera, jako jeden z pierwszych będziesz mógł uzyskać najświeższe informacje o naszych promocjach i najciekawszych ofertach, otrzymasz również specjalne limitowane rabaty dostępne tylko dla subskrybentów.

*wymagane pola
Płeć
/ ( dd / mm )
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij