Zasób 1

Restauracja w hotelu Zapraszamy wszystkich miłośników elegancji na kulinarną podróż

26
5°C
LIVE
ikona kamery

Kuchnia z fantazją

Niezwykle eleganckie wnętrza, potrawy skomponowane z fantazją i przygotowane z kunsztem mistrza kuchni - to właśnie czeka na Gości w Restauracji Czarny Groń.

Zapraszamy wszystkich miłośników elegancji na kulinarną podróż, podczas której będą mogli Państwo delektować się przysmakami kuchni polskiej oraz europejskiej.

Kuchnia z fantazją
Kuchnia z fantazją
Kuchnia z fantazją

Jesienne menu

Zapraszamy na niezwykle aromatyczną jesienną ucztę dla podniebienia! Szef Kuchni Hotel & SPA **** Czarny Groń skomponował zestaw rozgrzewających dań, doskonałych na nadchodzące chłodniejsze popołudnia i wieczory.

Zapraszamy, poznaj nasze jesienne smakołyki!

 

Godziny otwarcia restauracji

Codziennie 7:00 - 22:00.

Zachęcamy do wcześniejszej rezerwacji stolików pod numerem
(33) 506-51-00 lub email recepcja@czarnygron.pl.

Uczta dla podniebienia

Wspaniałe przystawki

Wśród przystawek na uwagę zasługują między innymi carpaccio z polędwicy wołowej z rucolą i płatkami parmezanu, czy kolorowa tarta warzywna z wiosenną sałatką i pomidorową salsą. 

Amatorzy kuchni wegetariańskiej zasmakują w sałatce z młodym szpinakiem, gruszką, serem, niebieskim winogronem, orzechem włoskim i sosem miodowym.

Dania główne 

Propozycja dań głównych to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dominuje tutaj perfekcyjnie przygotowana Saltimbocca alla Romana czyli roladki z cielęciny z szałwią i szynką dojrzewającą w towarzystwie młodych warzyw, a wielbiciele wołowiny z pewnością docenią smak steku z antrykotu argentyńskiego podanego z  masłem pietruszkowo–czosnkowym, serem pecorino i zestawem świeżych warzyw z sosem vinaigrette.

Wszystkim, którzy cenią włoskie makarony, proponujemy czarne tagliatelle z krewetkami i szparagami lub penne na styl toskański z cielęciną w aromacie truflowym. 

Doskonałe wina

Smak dań doskonale podkreślą pozycje z naszej karty win, przygotowanej specjalnie dla Restauracji Czarny Groń przez mistrza Polski sommelierów - Andrzeja Strzelczyk - lub inne szlachetne alkohole z naszej oferty.

Pyszne desery

Na ukoronowanie posiłku polecamy  torcik kawowy na sosie waniliowym lub klasyczne tiramisu z amaretto.

Nasi cukiernicy z pasją tworzą wyśmienite ciasta i desery. Wśród nich między innymi czekoladowe "jajo pingwina" czy puszysty sernik. Doskonałą propozycją do deseru będzie wyborna kawa przygotowana przez wykwalifikowanego baristę lub napar herbaciany z kolekcji Dilmah Exceptional.

Poznaj naszą kartę menu

Sprawdź nasze oferty

Spędź czas w wyjątkowy sposób
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij