Menu

Nuda się nie uda...

Menu

Menu

Wspólne świętowanie przy stole, a na nim smaczne, elegancko podane dania to nieodzowny element każdej uroczystości. Szczególnie przygotowujemy się do okolicznościowych wydarzeń rodzinnych: wesel, komunii, rocznic ślubu, okrągłych rocznic urodzin, przyjęć zaręczynowych, czy chrzcin.
Oferta kompleksu Czarny Groń to również bogate menu przygotowane przez dwóch szefów kuchni (w hotelu i oberży), które smakują zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Dokładamy najwyższych starań, by serwowane dania były podane estetycznie i zachwycały zapachem, ale stanowiły ucztę dla oka. Zależnie od preferencji naszych Gości i całej oprawy uroczystości, nasi konsultanci doradzą w doborze trunków, dań głównych i bufetowych. Mamy również doświadczenie w przygotowywaniu imprez rodzinnych i wesel dla gości pochodzących z różnych krajów – z sukcesem przygotowujemy dania, które smakują wszystkim.

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu oraz galerią prezentującą kilka z naszych dań.

Więcej informacji: Michał Zieliński, email m.zielinski@czarnygron.pl.

 

Swojski rosół z domowym makaronem
Kotlet schabowy panierowany w orzechowej panierce
Roladka drobiowa faszerowana warzywami z sosem serowym
Soczysta pieczeń wołowa sosem welurowym
Aksamitne ziemniaczki
Opiekane ziemniaczane ćwiartki
Włoskie kluseczki rumienione na klarowanym maśle
Surówka z marchwi i pomarańczy
Surówka z białej kapusty
Kapusta modra z jabłkiem i korniszonem
Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
Półmisek mięs pieczony w trzech kompozycjach
Wędliny w dymie czereśniowym wędzone
z zimnymi sosami
(tatarski, cumberland, szczypiorkowy)
Kompozycja Polskich serów
Sałatka Caprese z bazyliowym pesto
Chrupiące amizolki w bochnie chleba wiejskiego
Śledzie w trzech odsłonach:
śmietanowym z jabłkiem
korzennym z grzybami
pomidorowym z warzywami
Sałatki:
tradycyjna sałatka jarzynowa
sałatka brokułowa,
sałatka z mini tortellini
Klosz owoców
Kosz domowego pieczywa, świeże masło.
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim na sosie z leśnych grzybów z dodatkiem grillowanych warzyw.
Gulasz wieprzowy z knedlami czeskimi.
Żurek z białą kiełbasa na wędzonce
Swojski rosół z domowym makaronem
Pieczeń cielęca z sosem morelowym
Tradycyjny kotlet wieprzowy cięty z kością
rumieniony na maśle
Pieś kurczęcia ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, oraz z sosem pietruszkowo bazyliowym.
Kluski śląskie
Aksamitne ziemniaki ze świeżym masłem
Opiekane ziemniaczane ćwiartki
 Bukiet warzyw z pary
Chrupiące sałaty z sosem Vinegrette
Surówka Coleslav
Surówka z marchwi i pomarańczy
Gorąca szarlotka podana z sosem karmelowym
i lodami waniliowymi
Półmisek mięs pieczony w trzech kompozycjach
Wędliny wędzone w dymie czereśniowym
z zimnymi sosami
(tatarski, cumberland, szczypiorkowy)
Kompozycja serów żółtych i dojrzewających
Sałatka Capresse z bazyliowym pesto
Chrupiące amizolki w bochnie chleba wiejskiego
Łosoś norweski pod łuską z zielonego ogórka
Śledzie Bałtyckie na trzy sposoby podane
Pierś z indyka w maladze
Sałatki:
Sałatka kalafiorowa z pomarańczą i orzechem włoskim
Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków
z grillowanym kurczakiem
Sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Klosz owoców
Kosz domowego pieczywa, świeże masło.
Pieczeń z szynki na sosie kminkowym z kluseczkami rumienionymi na maśle i ćwikłowym burakiem
Płatki duszonej wołowiny na sposób węgierski z kolorową papryką
Barszcz czerwony z profiterolką
Terrina z polskiej kaczki z dodatkiem żurawiny
na bukiecie sałat z vinegrette malinowym

Krem z pieczonego kurczaka z groszkiem ptysiowym

Udko kurczęcia faszerowane cielęciną w truflowym aromacie
Wieprzowa rolada owinięta chrupiącym bekonem z pikantnym serkiem
Indyk w asyście szpinaku zapiekanego z kremowym twarożkiem
Pieczony łosoś norweski na grillowanych warzywach i pesto bazyliowo - pietruszkowym
Aksamitne ziemniaki ze świeżym masłem
Kluski śląskie
Domowe frytki
Bukiet warzyw z pary
Chrupiące sałaty z sosem Vinegrette
Dwukolorowa surówka z kapusty
Surówka z marchwi i pomarańczy
Lody ciasteczkowe w towarzystwie winnej śliwki z sosem porto i bita śmietaną
Półmisek mięs pieczony w trzech kompozycjach
Wędliny wędzone w dymie czereśniowym z zimnymi sosami
(tatarski, cumberland, szczypiorkowy)
Kompozycja serów żółtych i dojrzewających
Sałatka Capresse z bazyliowym pesto
Chrupiące amizolki w bochnie wiejskiego chleba
Wybór wędzonych ryb
Śledzie Bałtyckie na trzy sposoby podane
Pierś indyka w maladze
Łosoś norweski pod łuską z zielonego ogórka
Sałatki:
bukiet sałat z pomidorkami koktajlowymi i wędzoną kaczą,
tradycyjna sałatka jarzynowa,
 sałatka z mini tortellini,
sałatka grecka z serem feta i oliwkami
Klosz owoców
Kosz domowego pieczywa, świeże masło
Dorsz z pary na szparagach z sosem pomidorowo- oliwkowym i serem feta
Szaszłyk w trzech smakach z kolorowym ryżem
Pierożki z gęsiną w naparze kminkowym

 

Kwaśnica na wędzonych żeberkach z młodym ziemniaczkiem

Aromatyczna pieczeń smakosza, czyli karkówka w miodzie i świeżym majeranku z ziemniakami z wody i młodymi liśæmi masłowej sałaty ze śmietaną

Wiśnie w musie z ciemnej czekolady

Wędliny obsuszane z dziczyzny: kiełbasa myśliwska z dzika, kabanosy, kiełbasa z jelenia

Filet tradycyjnie marynowanego śledzia, podawany z trzema sosami:
śmietanowym z jabłkiem
cebulą w oliwie
pomidorowym z warzywami

Jaja faszerowane musem z tuńczyka i kaparów

Słodka sałatka z kurczakiem, ananasem i winogronami w jogurtowym sosie z pieczonych ziemniaków, ziół, bekonu i pora z musztardowym vinaigrette

Kruche sałaty mieszane z wędzonym pstrągiem, marynowanymi oliwkami i grillowaną cukinią, skropione sosem jogurtowym

korniszony, dynia, srebrne cebulki, grzybki, cząstki cytryn

tatarski, żurawinowy, miodowo–musztardowy z koperkiem, chrzanowy

Kosz świeżego pieczywa, masło

Barszcz czerwony podawany z profitrolką nadziewaną kapustą i grzybami

kawa, herbata, soki i napoje owocowe, woda mineralna, napoje gazowane

Aromatyczna zupa cebulowa, malinowe pomidory, złocista grzanka i ziołowy cheddar

Delikatne, a zarazem wyraziste w smaku polędwiczki wieprzowe, z ricottą, bekonem i młodym szpinakiem,

lekko maślane ukojenie podawane z ziemniaczkami pieczonymi i surówką z pomidorów

Czekoladowy mini torcik, gorące wiśnie i likier amaretto

Półmisek tradycyjnych mięs pieczonych:
schab w miodzie i kminku
karkówka w ziołach i korzennej musztardzie
boczek pieczony z czosnkiem i majerankiem

Indyk marynowany w occie gruszkowym z sosami: żurawinowym, chrzanowym i musztardowym

Selekcja serów żółtych i pleśniowych

Roladki z wędzonej szynki wiejskiej z musem chrzanowym w galarecie

Delikatne paseczki pieczonej papryki z filecikami z sardeli, marynowanymi oliwkami i owczym serem

Słodko–kwaśna sałatka z pieczonymi warzywami i kurczakiem

Świeżo krojone pomidory, ogórki i kolorowe papryczki

korniszony, dynia, srebrne cebulki, grzybki, cząstki cytryn

tatarski, żurawinowy, miodowo–musztardowy z koperkiem, chrzanowy

Kosz świeżego pieczywa, masło

Soczysty schab z młodego prosiaka, młoda sałata, drążone ziemniaczki i chutney jabłkowy z suszoną śliwką

kawa, herbata, soki i napoje owocowe, woda mineralna, napoje gazowane

 



Wykonanie PROFITROOM
© Czarny Groń

Zapisz się do naszego newslettera, jako jeden z pierwszych będziesz mógł uzyskać najświeższe informacje o naszych promocjach i najciekawszych ofertach, otrzymasz również specjalne limitowane rabaty dostępne tylko dla subskrybentów.

*wymagane pola
Płeć
/ ( dd / mm )
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij